Hur vill du finansiera din nya bil,
leasing eller avbetalning?

Bilvalet i Enköping erbjuder ett unikt samarbete med Santander Consumer Bank.

Via Santander Consumer Bank kan vi ordna både leasing och avbetalning för våra kunder. Det enda kravet är att du måste lägga minst 20% kontant eller med en inbytesbil.

Ränta nya bilar:
5,95% *
(per 2022-11-02)
Ränta begagnat:
5,95% *
(per 2022-11-02)

* Gäller både för leasing och avbetalning.
En uppläggningsavgift tillkommer med 695:- plus en aviseringsavgift på 55:- per månad.Har Du frågor om finansiering?

Kika på våra frågor och svar nedan, där hittar du svaren på de vanligaste frågorna som vi får. Om du inte hittar svaret du söker, ring eller e-posta till oss så lovar vi att svara på dina frågor så fort vi bara kan.

Du kan även göra egna beräkningar på våra bilsidor eller läsa mer om finansiering på Santander Consumer Banks hemsida.

Frågor och svar om finansiering och avbetalning

- Jag ska köpa en bil på avbetalning. Hur mycket måste jag lägga kontant?
Svar: Du måste lägga 20% kontant på den bil du köper. Har Du en inbytesbil som täcker 20% eller mer så behöver Du inte lägga någonting kontant.

- Vad krävs det av mig för att jag ska få köpa en bil på avbetalning hos er?
Svar: Du bör ha ett fast arbete och en årsinkomst på 150.000 kr eller mer, innan skatt. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och Du ska heller inte ha för mycket skulder (en ordnad ekonomi helt enkelt). Ett av de viktigare kraven är att Du är svensk medborgare. Har du inte tillräcklig inkomst kan du ta en medköpare till Din hjälp (eller borgensman) men då bör denna tjäna det som krävs (150.000 kr/år).

- Jag ska köpa en bil och undrar om jag kan få köpa den med en avbetalningstid på 72 månader?
Svar: Ja, men då måste Du lägga 20% kontant. En annan sak som är viktig är att Du inte köper en för gammal bil. Max 5 år (vissa undantag finns).

- Jag undrar om jag kan pruta mer på bilen om jag kommer med kontanter (bankväxel eller dylikt)?
Svar: Nej. Det fungerar så att när Du har skrivit på alla papper så skickar vi in dem till Santander Consumer Bank och dagen efter så har vi pengarna på vårt konto.

- Jag skulle behöva en bil i dag men jag hinner inte gå till min bank och fixa pengar. Hur lång tid tar det för er att få alla papper klara?
Svar: Det går över en dag. Kommer Du på morgonen så är alla papper klara på kvällen (det krävs att bilen är färdig för leverans för att det ska gå att genomföra).

- Jag är inte svensk medborgare. Kan jag få köpa bilen på avbetalning ändå?
Svar: Nej.

- Jag undrar om jag kan få köpa en bil på avbetalning fast jag är nyanställd?
Svar: Ja. Om Du kan får ett arbetsgivarintyg där din inkomst och anställningstid är specificerad från Din arbetsgivare. Då kan vi troligtvis ordna avbetalning till Dig.

- Jag har inte så mycket pengar nu, men får en del om ett år (spelar ingen roll när // Bilvalets anmärkning) men skulle gärna vilja köpa en ny bil nu. Går det att lösa?
Svar: Ja. Om Du har pengar eller en bil som täcker 20% så är det inga problem. Tag ett lån på 36, 48 eller 60 månader då får du en låg månadskostnad. Betala sedan in de pengar Du successivt eller helt får in (inga extra avgifter tillkommer för att Du löser lånet före bestämd tid). Om du löser lånet efter 1 är så har du bara förlorat ränta samt avi- och uppläggningsavgifterna.
Hur vill du finansiera din nya bil;
leasing eller avbetalning?

Läs mer
802
804